Kendinle Kalmak

Kendini Bil, Kendini Bul!

Kısa & Motivasyon Yazısı

Kendin Olmak | Özge Çuhadaroğlu | Yaşam Koçu, Nefes Terapisi ...

Seni sürekli başka bir şey yapmaya çalışan bir dünyada kendin olmak büyük bir başarıdır. 
Kafa Dergisi


Şu anda yapmakta olduğun veya yapmak istediğin şey ne kadar ahmakça görünürse görünsün sen o şeye değer verdiğin için, yalnızca bunun için o şeyi yapmaktan vazgeçme.

Sesin hayata karşı her zaman yüksek ayakların yere daha sağlam bassın. Parmak kaldırıyorsan eğer elin omzunla birlikte kalksın. Kahkahaların sık soruların gür sesli olsun saçmalamaktan yada yadırganmaktan korkma hatta başkalarının alay etmesi seni daha fazla azimlendirsin çünkü bazı insanlar karar ve özgüven sıfatına sahip kişilikleri görüp dalga geçtiklerinde gülerek örtpas etmeye çalıştıkları şeyin kendi duygusal eziklikleri olduğunu en kolay bu yöntemle saklarlar.

Senin hakkında yargıda bulunan kimse olaylara senin açından, senin hislerinle bakmadı bu güne kadar  bu yüzden hep eksiklerdir onlar senin karşında  seninde başkalarının yaşamları karşısında eksik olduğun gibi bu yüzden kendini başka insanların gözünde tanımlamaya çalışma hayat yapbozun bütün parçaları sana ait  aynanın önüde arkasıda seni göstersin. Kendi terazini kendin oluştur kefelerdeki ağırlık senin fikirlerinle oluşsun yargıların soruların cevapların hatta kahkahan bile kendi sesinle olsun  aptalca görünmekten hiçbir zaman korkma yaptığın şey her ne olursa olsun  bu sadece bir kaç dakika konuşulacak çünkü insanlar, ilgi oklarını kendilerinden çok da uzağa atmak istemezler çark her zaman onların etrafında dönmelidir bu yüzden senin hakkında konuşmaları uzun sürmeyecektir,

Kendi kararlarını yaşa. 

Kendin ol. Bundan daha iyisi yok.

Tıp okuyacak zekaya sahip olman seni tıp okumak zorunda hissettirmesin çok zeki bir insan sıradan insanların seçeceği mesleği de seçebilir kır insanların yargı duvarını standartların altına imzanı atma bu hayatı kendin olarak yaşa mutlu olduğun yerde kal ve denemekten hiç bir zaman korkma çünkü denememen  deneyip de başarısız olmandan daha fazla değerli değildir.

Kendi sesini kendi yürüyüşünü keşfet ve en önemlisi yalnızca sana ait olan o alanı bul ve girmekten korkma çünkü hayat kendi kapını bulup o kapıdan içeriye girebilecek kadar uzun süre sunmayabilir sana  yaşamı iliklerine kadar hisset son günün geldiğinde ‘yaşadım’ ! Diyebil.

yağmurda yalın ayak yürü mesela istemediğin yemeği yeme kendi hayatını başkaları için erteleme haz etmediğin insanlarla daha az görüş özellikle yanındayken seninle birlikte olmayan insanlarla çünkü bazen insan iki kişiyle birlikteyken tek başına olduğundan daha fazla yalnız kalabilir aynı fikirleri aynı duyguları paylaşmıyorsan eğer zaten aynı yerde sayılmazsın.

Yaşının bir önemi olmasın hayatında zaten yaş almak dediğimiz şey sayıların bir araya getirilip neyi topladığımızı bile bilmediğimiz göreceli zaman kavramının işleme dökülmüş  matematiksel bir ifadesi değil midir ? Mesela 30 yıldır hayatta olan bir insan için 30 yıldır yaşıyor diyebilir miyiz ? Diğer taraftan 20 yaşına kadar yaşamak namına ne varsa hepsini yerine getirmiş bir insan 50 yaşına gelip istediği hayatı ıskalamış birinden daha fazla yaşamış sayılamaz mı ?

Yaşamının her anını kendin için değerli kıl. Elbetteki hayat her zaman toz tembe olmayacak fakat bazen zor günleri de yaşayacak olman yaşamının değerini azaltacağı anlamına gelmez. Her anı mutlu yaşamak da mutlu olmanın değerini anlamanın karşısındaki en büyük engel değil midir ? Kimse bize bu hayata gelirken sürekli mutlu hissedeceğimizi söylemedi bunun en açık öğretisi ise dünyaya geldiğimiz günün daha ilk dakikalarında ağlıyor olmamızdır. Ağlamak üzülmek zaman zaman yorgun hissetmek bunlarda yaşamın bir parçası ve bizleri en fazla olgunlaştıran şeyler. Kendi sesini en iyi duymaktan hoşlanmadığın sesleri işiterek bulabilirsin evet işte ben bu olmamalıyım! Diyebilmek için bazen olumsuz örnekleri de duymamız yaşamamız gerekir kendimizin en iyi versiyonuna ulaşabilmek için.  

Kendine Özgü Nitelikleri Ortaya Çıkar ve Kendin Ol! - Tavsiyeler

Bir diğer husus ise sen, çevrendeki insanların ortalaması olmak zorunda değilsin eğer bu kaçınılmaz bir zorunluluk olsaydı Afrikanın en fakir köylerinden birinde doğmuş olan Elon musk’ı bugün dünya çapındaki başarılarıyla konuşuyor olmazdık unutma yaşamının ipleri senin elinde bu iple bir uçurtma yapıp havaya uçurmak da tavana bağlayıp intahar etmekde senin tercihinde  kendini yaşamının doğal akışına bırakma evet coğrafya kaderdir ama bazen kendini bulabilmek için akıntıya karşı gelmek gerekir.

son olarak şunu unutma bu hayatta alabileceğin en kötü pozisyon yankı olarak yaşamaktır yankı nedir bilirsin sesin bir yere çarparak kısa bir süre sonra geri dönmesiyle işitilen ikinci ses. İşte o ikinci ses hiç bir zaman senin sesin olmasın.


Hayat kaçmaya çalışanlar için ağırdı. Durup yüzleşmek, kendin olmak için çaba göstermek, gerekirse yeniden doğmak yaşarken ölmek şarttı. 
Aeden  

                                                                Montaigne'ye Nazireler keyifli okumalar diler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pergel Metaforu

Sağcı-Solcu Cumhuriyeti